Twee kinderen die deelnamen aan gemeentelijk zomersportkamp testen positief op corona

Geplaatst op 28/08/2020

Gemeentelijk coronaprotocol in werking

Twee kinderen die deelnamen aan het zomersportkamp van de gemeente Assenede testten positief op Covid-19. Nadat de gemeente op de hoogte werd gebracht, trad vandaag het vooropgestelde coronaprotocol in werking. Ook de contacttracing werd onmiddellijk opgestart. In totaal moeten 86 kinderen en hun begeleiders in quarantaine tot en met maandag 7 september.

Het kamp vond plaats van maandag 24 augustus tot en met vandaag en ging door in de gemeentelijke sporthal. In totaal testten twee kinderen positief op corona. Het sportkamp bestond uit twee afzonderlijke bubbels van maximaal 50 kinderen. Omdat er in elke bubbel sprake is van een besmetting, kwamen alle deelnemende kinderen met zekere waarschijnlijkheid in contact met één van de twee kinderen in kwestie. Dit zijn zogenaamde hoog risico contacten.

Het Covid19- team van de eerstelijnszone heeft daarom beslist dat alle kinderen die deelnamen aan het sportkamp tot en met maandag 7 september in quarantaine moeten. Dat is 14 dagen geteld vanaf het laatste contact met het besmette kindje, zijnde maandag 24 augustus. Bij kinderen jonger dan 6 jaar is een coronatest niet nodig. Kinderen ouder dan 6 jaar dienen wel getest te worden. Blijkt een eerste test negatief te zijn, moet na negen dagen een nieuwe test gebeuren. 

De ouders van de 86 betrokken werden binnen anderhalf uur op de hoogte gebracht door de gemeentelijke diensten. Het coronaprotocol werd tot in de puntjes gevolgd en deed wat het moest doen. We benadrukken dat de kinderen in kwestie geen symptomen vertonen. Er is dan ook geen reden tot paniek. We vragen de betrokken ouders wel extra waakzaam te zijn en te melden mochten er symptomen opduiken. Kinderen behoren niet tot de risicogroep, ook heel jonge kinderen niet. Wij volgen hierin de wetenschappelijke adviezen van Scienscano en het Covid19-team van de eerstelijnszone.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies