Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano sturen advies bij

Geplaatst op 31/08/2020

86 deelnemers sportkamp Assenede kunnen morgen schooljaar starten

Het Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano beschouwen de 86 kinderen die vorige week deelnamen aan het gemeentelijk sportkamp in Assenede dan toch als laagrisico contacten. Dit betekent dat de betrokken kinderen morgen gewoon aan het schooljaar kunnen beginnen.

Vrijdagmiddag adviseerden het Agentschap Zorg en Gezondheid en Scienscano nog dat alle deelnemers aan het gemeentelijk sportkamp in quarantaine dienden te blijven tot 7 september nadat twee kinderen die deelnamen aan het sportkamp positief getest werden op Covid-19.

De gemeentelijke crisiscel werd deze middag ingelicht dat het Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano hun advies bijsturen. De  deelnemers aan het sportkamp in Assenede mogen beschouwd worden als laagrisico contacten, waardoor ook alle quarantaine- en testverplichtingen vervallen. 

Met andere woorden: de kinderen mogen morgen naar school, tenzij een toch reeds uitgevoerde test een positief resultaat zou opleveren.  

Wel wordt geadviseerd dat de kinderen tot 7 september geen hobby’s opnemen en de buitenschoolse kinderopvang vermijden. 

De gemeente betreurt de gevolgen voor de betrokken ouders, kinderen en schoolgemeenschappen. Vanuit pedagogisch standpunt zijn we echter blij dat niemand in onze gemeente de start van het schooljaar moet missen.

We wensen nogmaals te benadrukken dat we als gemeente slechts een doorgeefluik zijn van communicatie en dat alle in dit proces genomen beslissingen van hoger hand werden opgelegd.

We hopen alvast dat iedereen morgen vol goesting en goede moed aan het schooljaar mag beginnen.

Uit de voorlopige testresultaten van afgelopen weekend blijkt bovendien dat er in Assenede geen bijkomende besmettingen zijn. Mogelijks speelt hier nog het weekendeffect, voorzichtigheid blijft geboden.

Als dit geval ons één ding leert, is dat waakzaamheid voor het virus geboden blijft.

Hou het veilig.

Voor vragen over wat te doen indien je mogelijk in contact kwam met een door corona besmet persoon, verwijzen we graag naar deze folder.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies