Kermis in Oosteeklo

Geplaatst op 06/08/2020

Wel kermiskramen, maar geen kermisactiviteiten

Kermis in Oosteeklo: geen kermisactiviteiten, wel kermiskramen

Van vrijdag 14 augustus tot en met maandag 17 augustus viert Oosteeklo kermis. Door de huidige coronamaatregelen werd beslist enkel kermisattracties toe te laten op het dorpsplein en in de Koning Albertstraat, maar geen kermisactiviteiten te organiseren.

Die beslissing komt er na uitgebreid overleg tussen de diensten van het gemeentebestuur, de gemeentelijke feestcommissie van Oosteeklo, de horeca, de middenstanders uit de Koning Albertstraat en de foorkramers.

De kermis opent vrijdag om 17.00 uur haar deuren. Op zaterdag en zondag opent de kermis telkens vanaf 15.00 uur, op maandag vanaf 17.00 uur. De foorkramers stellen op vanaf donderdagavond 18.00 uur. Op dinsdagochtend 18 augustus 8.00 uur is het marktplein en de Koning Albertstraat vrij. De Koning Albertstraat wordt verkeersvrij gemaakt tijdens de openingsuren van de kermis vanaf het kruispunt met Oosteeklo-Dorp tot Koning Albertstraat 12. Er is plaatselijk een omleiding voorzien. De handelszaken in de Koning Albertstraat blijven bereikbaar.

Coronamaatregelen

Het spreekt voor zich dat de nodige coronamaatregelen in acht genomen worden. Zo heeft de kermis één vaste in- en uitgang, wordt er voldoende signalisatie voorzien en geldt er mondmaskerplicht voor zowel kermiskramers als bezoekers. Ook de anderhalve meter blijft heilig.  

We rekenen op het gezond verstand en de medewerking van iedereen. Op die manier kan Oosteeklo toch nog een beetje kermis vieren en zorgen we voor licht in donkere tijden. De gemeentelijke crisiscel volgt de situatie op de voet. Indien nodig kunnen extra maatregelen opgelegd worden of in het slechtste geval de kermis afgelast.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies