Scholieren goed gestart

Geplaatst op 01/09/2020

Gemeentelijk onderwijs in de lift

Alle scholieren in Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo zijn het schooljaar goed gestart. Niet in het minst de leerlingen van juf Anja uit het eerste leerjaar van de gemeentelijke basisschool in Bassevelde.

Door twee coronabesmettingen op het gemeentelijk sportkamp vorige week, was het lang niet zeker dat iedereen aan het schooljaar mocht en kon starten. Groot was dan ook de opluchting toen gisteren het verlossend nieuws kwam van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat iedereen vandaag gewoon naar school kon.

Ook voor schepen van onderwijs Chantal Bobelijn een bijzonder moment. Ze bracht deze ochtend een bezoek aan de vestigingen van de gemeenteschool in Boekhoute en Bassevelde. Daar waar ze in Boekhoute haar beste dansschoenen uit de kast moest halen en getrakteerd werd op een eerste schooldagdansje, mocht ze in Bassevelde vaststellen dat het gemeentelijk onderwijs in de lift zit. Zo starten er dit jaar maar liefst 24 leerlingen in het eerste leerjaar van juffrouw Anja.

“Een aangename vaststelling. Maar ik ben vooral blij dat we ze vandaag allemaal coronaproof kunnen ontvangen. Ons lerarenkorps heeft echt zijn best gedaan om van deze eerste schooldag een goede start te maken.”

Juf Anja ziet het alvast zitten. “Het wordt een boeiend jaar. Leren lezen, leren rekenen, de wereld ontdekken.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies