110 bewoners woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus

Geplaatst op 13/01/2021

krijgen langverwachte coronavaccin

110 bewoners woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus krijgen coronavaccin

Vandaag kregen 110 bewoners (96 rusthuisbewoners en 14 flatbewoners) van woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus in Bassevelde hun langverwachte coronavaccin. Ook een dertigtal personeelsleden werd al gevaccineerd. Volgende week is de rest van het personeel aan de beurt.

“Tegen midden februari moeten iedereen binnen ons woon- en zorgcentrum twee keer gevaccineerd zijn”, zegt Guy Claeys, directeur bij woon- en zorgcentrum Sint-Bernardus. “Daarmee komt er hopelijk een einde aan een erg lastige periode.”

Leefgroepen

Het Basseveldse woon- en zorgcentrum bleef zo goed als gevrijwaard tijdens de coronacrisis. “Geen enkele bewoner raakte besmet. Buiten twee personeelsleden bleven we de volledige coronacrisis coronavrij.” Dat heeft volgens Guy Claeys te maken met een factor geluk, een strenge aanpak en het concept van het woon- en zorgcentrum. “We werken met leefgroepen van 8 bewoners. Die beschikken elk over hun eigen verzorgend personeel waardoor we besmettingshaarden veel beter onder controle kunnen houden. Daarnaast zijn we gewoon altijd heel erg streng geweest. Tussen maart en mei was er een volledig bezoekersverbod en ook nu zijn er nog steeds strenge regels. Met de komst van het vaccin kunnen we hopelijk heel binnenkort versoepelen en ook terug leefgroepoverschrijdende activiteiten te organiseren.”

Hoop

De bewoners zijn alvast blij met het vaccin. Eén van de bewoners die als eerste werd gevaccineerd was de 101-jarige Elza Van Haele, meteen ook de oudste inwoner van het woon- en zorgcentrum. Ook het verzorgend personeel leeft op hoop. “We kijken er naar uit elkaar opnieuw vast te kunnen pakken. Je voelt dat de huidhonger bij onze bewoners erg groot is”, besluit verzorgende Shirley De Craecker.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies