Carnavalswandeling grijpt terug naar bijna eeuw carnaval vieren in Assenede

Geplaatst op 19/01/2021

“Aan onze stand verplicht carnaval niet zomaar voorbij te laten gaan”

In normale omstandigheden waren we nu volop aan het aftellen naar carnaval. Door de huidige coronamaatregelen is ouderwets carnaval vieren er dit jaar helaas niet bij.  Als carnavalsgemeente nummer één van het Meetjesland hebben we echter de plicht de carnavalsperiode niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Daarom maakte de werkgroep carnaval werk van een waardig alternatief, een carnavalswandeling.

“Wie mij vorig jaar gezegd had dat we in 2021 geen carnaval zouden vieren, had ik nooit geloofd”, zegt Frank Van Kerckvoorde, voorzitter van de Werkgroep Carnaval. “Ondertussen weten we helaas beter. De coronapandemie heeft iedereen ingehaald, ook ons als carnavalisten. Daarom dit jaar geen zottenkoers, geen sloezemaandag en geen verlichte avondcarnavalsstoet.”

Trekvogels

Maar de werkgroep carnaval zou zichzelf niet zijn als ze niet met een alternatief op de proppen kwamen om toch nog een beetje carnaval te vieren. “Dat zijn we als carnavalsgemeente nummer één van het Meetjesland aan onze stand verplicht”, weet Van Kerckvoorde. “Lang zoeken naar een idee hebben we niet moeten doen. Het enige wat je tegenwoordig nog mag, is wandelen. Bovendien heeft Assenede zich de laatste maanden op de kaart gezet als echte wandelgemeente. Daarom pakken we samen met wandelvereniging De Trekvogels van woensdag 10 tot en met zondag 21 februari uit met een carnavalswandeling. Tussen het wandelen door grijpen we terug naar de rijke geschiedenis van bijna een eeuw carnaval in onze gemeente. Op een vijftiental locaties langs het parcours maakt de werkgroep carnaval via foto’s werk van een minitentoonstelling.”

Oproep

Via deze weg lanceert de Werkgroep Carnaval ook een oproep aan alle inwoners van Assenede om van 10 tot en met 21 februari hun huis, tuin, voordeur of ramen te versieren in het thema van carnaval. “Op die manier zetten we Assenede dit jaar toch nog op de kaart als rasechte carnavalsgemeente en kunnen we genieten van ons aller carnaval.”

Rondrit

Als afsluiter van de carnavalsperiode en vooral heel erg veel wandelen, plant de werkgroep carnaval op zondag 21 februari tussen 14.00 en 17.00 uur een coronavrije rondrit met Prinses Sarah I en De Belleman langs het traditionele parcours van de carnavalsstoet. “We willen vragen aan iedereen langs het parcours zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Nodig geen extra familie of vrienden uit, maar geniet van de carnavalssfeer in uw bubbel. Zo kunnen we volgend jaar opnieuw samen genieten van carnaval zoals we het allemaal kennen: sfeervol en uitbundig”, aldus Frank van Kerckvoorde.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies