Medewerkers dienstencentrum

Geplaatst op 27/01/2021

brengen 1.000ste warme maaltijd aan huis

Medewerkers dienstencentrum brengen 1.000ste warme maaltijd aan huis

Bij het begin van de coronacrisis werd binnen de werking van het dienstencentrum van het OCMW een maaltijden- en boodschappendienst op poten gezet. Ondertussen ging de 1.000ste warme maaltijd de deur uit.

Het was Valère Willems, vader van algemeen directeur Frederik Willems, die de eer had de 1.000ste maaltijd met een grote glimlach in ontvangst te nemen.

De dienst is voor de gebruikers niet enkel manier om elke dag een warme maaltijd op tafel te krijgen, het is ook een belangrijke vorm van sociaal contact. Door de coronacrisis en de daarbij horende coronamaatregelen raken veel mensen geïsoleerd. De maaltijdendienst van het dienstencentrum is een dagelijks vorm van sociaal contact.

Zo zorgen de medewerkers van het dienstencentrum ervoor dat de gebruikers naast een heerlijke maaltijd ook een luisterend oor aangeboden krijgen. Het afgeven van de maaltijd is het ideale moment om eens te luisteren hoe het met de mensen gaat en of er eventuele problemen zijn. Mensen kunnen er bovendien ook voor kiezen om op geregelde tijdstippen opgebeld te worden door een medewerker van het dienstencentrum.

Ook de boodschappendienst loopt ondertussen volop verder. Deze dienst geldt voor alle 60-plussers en kwetsbare personen in Assenede, Bassevelde, Boekhoute of Oosteeklo. Het gaat enkel om dringende boodschappen zoals verse voedingswaren of voedingswaren voor dagelijks gebruik. De boodschappen worden enkel gedaan bij winkels op het grondgebied van de gemeente.

Aanmelden kan van maandag tot donderdag tussen 9.00 uur en 10.30 uur via 09 341 72 73.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies