Aanleg tuin Bass'Cul is gestart

Geplaatst op 07/01/2021

Groene plek voor jong, oud en bijen in het hart van het dorp.

Aanleg tuin Bass’Cul gestart: “Groene plek voor jong, oud en bijen in het hart van het dorp” 

De leden van het Bewonersplatform van Bassevelde zijn gestart met de aanleg van de tuin van Bass’Cul in het centrum van het ezelsdorp. Ze willen van de tuin een groene belevingsplek maken waar zowel jong en oud, alsook de bijen, zich thuis voelen. 

Het bewonersplatform van Bassevelde haalde vorig jaar 5.000 euro binnen via het project 'Buurten op den buiten', een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij. Zij ondersteunen lokale projecten die de sociale cohesie in landelijke gemeenten bevorderen. In Bassevelde is dat de tuin van dorpshuis Bass’Cul. 

Deze week is het bewonersplatform er gestart met de aanplant. Pro Natura creëerde er ook groene zitbanken met de afgeschraapte graszoden van de plekken waar de beplanting moest komen. “Met wat kinderfantasie de ideale zit-, lig- of verstopplaats”, aldus het Bewonersplatform. Ook de gemeente investeert 15000 euro in de verfraaiing van de plek. Zo wordt onder andere ook een natuurlijk speelelement geplaatst. “Het wordt een omgeving waar zowel jong en oud zich thuis voelen in het hart van onze gemeente.”  

Bijen 

Ook de bijen zijn er trouwens thuis. Zo hangt er dankzij de Bijenwerkgroep Assenede sinds vorig jaar een grote hangbijenkorf in de grote treures op het pleintje. Kinderen die in de toekomst in de tuin komen spelen hoeven zich over de bijen trouwens geen zorgen te maken. “De korf hangt hoog genoeg dat bijen en kinderen perfect samen kunnen gedijen in de tuin van Bass’Cul. Ze zorgen bovendien voor meer natuurlijke harmonie waardoor het nog aangenamer toeven wordt in de tuin van Bass’Cul.” 

Septemberkermis 

Het pleintje deed in het verleden tijdens de septemberkermis ook dienst als locatie voor onder andere het jaarlijkse mosselfestijn. Ook met deze activiteiten wordt bij de aanleg maximaal rekening gehouden en is er opvolging van de gemeente zodat de succesvolle activiteiten van de feestcommissie tijdens de septemberkermis kunnen blijven doorgaan in de buurt van hun vertrouwde locatie.  

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies