Ijsdikte laat niet toe om te schaatsen op de kreken

Geplaatst op 12/02/2021

Wees voorzichtig

Het is levensgevaarlijk om te schaatsen op de kreken. Uit metingen van de brandweer blijkt dat de dikte van het ijs amper twee centimeter bedraagt.

Dat is allesbehalve dik genoeg om schaatsers toe te laten. Zo heb je minstens 10 centimeter nodig om veilig te kunnen schaatsen. Er wordt dan ook opgeroepen om komend weekend niet te gaan schaatsen op onze kreken. De gemeentelijke technische dienst is momenteel bezig met het plaatsen van bordjes aan de kreken om eventuele enthousiastelingen te wijzen op de gevaren. Schaatsen op een ondergelopen weiland kan eventueel wel. We wijzen er wel op dat samenscholingen verboden blijven in coronatijden. De politie zal dit ook controleren en indien nodig boetes uitschrijven. Vanaf zondag zouden de temperaturen overdag weer boven het vriespunt uit klimmen. 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies