Dak gemeentelijke basisschool Bassevelde

Geplaatst op 24/02/2021

Afgelopen weken grondig gerenoveerd.

Dak gemeentelijke basisschool Bassevelde gerenoveerd

Het dak van het hoofdgebouw van de gemeentelijke basisschool in Bassevelde kreeg de afgelopen weken een broodnodige renovatie. Naast een compleet nieuw dak, werd er ook extra geïnvesteerd in isolatie.

Dat is belangrijk voor de energiehuishouding van de school en het halen van onze gemeentelijke klimaatdoelstellingen. Door de dakwerken kreeg het schoolgebouw uit 1872 opnieuw zijn oude uitstraling van vroeger terug. Het typische schoolgebouw werd in 1875 in dienst genomen en is al jaren opgenomen in de inventaris voor onroerende erfgoed. De werken werden uitgevoerd door de Asseneedse dakwerken en werden geraamd op 21.000 euro.

Ook in het gebouw van het initiatief buitenschoolse opvang (IBO) langs de Ertveldesteenweg in Oosteeklo werd geïnvesteerd. Daar worden momenteel zogenaamde compartimenteringswerken uitgevoerd. Die moeten het gebouw brandveiliger maken. Zo komen er nieuwe branddeuren en werden ook de muren bepleisterd met brandwerend pleisterwerk.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies