Vrieskou stelt start carnavalswandeling twee dagen uit, wandeling wordt wel verlengd tot eind februari

Geplaatst op 09/02/2021

“Kom verkleed wandelen en versier je huis!”

De start van de carnavalswandeling wordt uitgesteld tot vrijdag 12 februari. Door de vriestemperaturen hebben onze diensten de handen vol met het strooien van de wegen en worden de banners die de carnavalswandeling moeten kleuren later geplaatst. Er is ook goed nieuws, zo wordt de wandeling nu al verlengd tot 28 februari. De Werkgroep Carnaval roept iedereen die langs het wandelparcours woont op om zijn woning te versieren. Wie de wandeling verkleed doet, maakt kans op een leuke prijs.

 

Normaal gezien was het de bedoeling dat de carnavalswandeling morgen van start zou gaan. Dan wordt ook het officiële startschot van de carnavalsperiode gegeven. De vriestemperaturen beslissen er echter anders over. De gemeentelijke diensten hebben momenteel de handen vol met het strooien en ijsvrij maken van de wegen. Daardoor hebben ze minder tijd om de banners op te stellen die de carnavalswandeling moeten kleuren. Die banners staan opgesteld langs het parcours, op belangrijke locaties in het verleden van carnaval in Assenede. Op de banners staan foto’s die teruggrijpen naar de rijke geschiedenis van carnaval in onze gemeente.

 

Prins Tim I

Eén iemand die alvast reikhalzend uitkijkt naar de start van de carnavalswandeling is ex-Prins Carnaval Tim Van de Velde. Prins Tim I nam zichzelf voor de wandeling elke dag te wandelen. “Al had ik wel niet op deze temperaturen gerekend”, lacht Tim. “Maar voor carnaval moet je iets over hebben.”

 

Oproep en wedstrijd

De Werkgroep Carnaval doet ondertussen nog een laatste oproep aan iedereen die langs het parcours woont om zijn woning te versieren. Daarnaast lanceren ze ook een wedstrijd. “We roepen iedereen die de wandeling doet op om zich te verkleden of een carnavalsattribuut mee te brengen”, zegt Prinses Sarah I. “Wie daar een foto van neemt op het parcours en die post op social media met de #AssenedeCarnaval maakt kans op een leuke prijs.”

 

Stoet

Prinses Sarah I heeft er alvast zin in. Op zondag 21 februari trekt ze samen met Jan De Belleman de gemeente rond met een carnavalswagen. “Op die manier willen we toch nog een beetje stoet organiseren”, zegt Frank Van Kerckvoorde van de Werkgroep Carnaval. “We roepen wel iedereen op om thuis te blijven en Sarah en Jan De Belleman vanuit de eigen bubbel en in de eigen tuin te groeten. Op die manier kunnen we volgend jaar hopelijk opnieuw echt carnaval vieren.”

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies