Daarom...

Geplaatst op 10/03/2021

wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis

Vandaag wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Dat is eigenlijk geen nieuws meer. De regenboogvlag wappert elk jaar een paar keer. Op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Op 11 oktober, de wereldwijde Coming Out Dag. Je zou denken: dat verhaal kennen we al. We weten dat iedereen mee telt in Assenede, we weten dat iedereen mee telt in Vlaanderen, we weten dat iedereen mee telt in Europa,….

Maar weten we dat wel? De moord op David Polfliet in een park in Beveren toont aan dat haat tegen alles wat anders is nog steeds bestaat. “Was het wel homohaat?”, hoor je hier en daar fluisteren. “Was het niet een ordinaire roofmoord?” De vraag stellen is ze beantwoorden zeker?

We leven in de meest progressieve tijden ooit en toch is dit soort haat nog steeds heel erg aanwezig in onze maatschappij. Daarom wappert vandaag de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Om een signaal te geven, om een halt toe te roepen, om het uit te schreeuwen: in Assenede telt iedereen mee! Ongeacht geaardheid, gender, geloof, kleur, handicap of….

In Assenede moet iedereen de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Zonder oordeel, zonder haat.

Daarom wappert vandaag de regenboogvlag aan het gemeentehuis.

Wil je hierover praten? Dan verwijzen we graag naar Holebi Spirit, 0486 39 41 72 of info@holebi-spirit.be.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies