Boodschap van het IBO-team naar aanleiding van de paaspauze

Geplaatst op 29/03/2021

“Bedankt voor uw begrip!”

Beste ouders

Hier zijn we terug. We voelen aan dat extra communicatie vandaag op zijn plaats is.

We kregen afgelopen weekend en de voorbije ochtend opnieuw een pak telefoontjes en e-mails van gefrustreerde ouders over het gebrek aan opvang tijdens de paaspauze.

Laten we beginnen met te stellen dat we alle begrip hebben voor die frustratie. Ook wij botsen tegen onze eigen grenzen aan.

Momenteel hebben we in onze verschillende locaties plek om een 130-tal kinderen (kleuters en lagere school) coronaproof en volgens de ‘tien per bubbel-regel’ van de federale overheid op te vangen. De vraag is echter veel groter dan het aanbod.

Spijtig genoeg beschikken wij niet over de ruimte en het extra personeel om aan die grote vraag te voldoen. Het liefst zouden we alle kinderen opvangen, zoals we gewoon zijn buiten deze vervelende crisis.

We hadden jullie ook liever een pak vroeger verwittigd van bovenstaande beperking, maar ook wij werden vrijdag verrast door de federale berichtgeving.  Onze diensten hebben daarna alles op alles gezet om iedereen te bereiken en een gepaste oplossing te bieden. Onbeperkte opvang aanbieden, zou gezien het doel van de federale maatregelen onverantwoord zijn.

Als we vandaag de lawine aan telefoons en mailtjes bekijken, zien we dat deze maatregelen voor veel mensen niet evident zijn.  

Het enige wat we kunnen doen is om begrip vragen en alweer rekenen op de solidariteit, de creativiteit en het plichtsbewustzijn van de werkende ouder.

Het IBO-team.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies